ollaan menossa.  Tänään meillä oli kaalipataa. Resepti on yksinkertainen, alunperin ehkä Pirkasta napattu, mutta muuttunut vuosien myötä. Aloitetaan jauhelihan ruskistuksella (meillä tilkka öljyä padan/kattilan pohjalle) mausteeksi suolla ja pippuria. Sitten sipulia, minkälaista vaan maun mukaan, pyöritellään sen verran, etteivät pala pohjaan. Seuraksi paloiteltuna porkkanoita, naurista (minä en tykkää lantusta, sekin käy), selleriä, paprikaa, eriväriset näyttävät kivalta; ja tietysti pajon kaalia, sehän hupenee. Jossakin välissä vähän vettä ja lihaliemikuutio tai kaksi.  Haudutellan kypsäksi ja nautitaan... 
Määrät ovat oman maun mukaan, kaikkia ei tarvitse olla, jos ei tykkää.  Vaihtelemalla määriä ja laatuja saa aina erilaisen padan. Jauhelihan voi korvata suikalelihalla: possua, nautaa, broileria, riistaa...  Ja kannattaa tehdä iso annos, paranee vain lämmittämällä!
kaalipata

Tässä vielä yksi ruusunkukka, aika söpö?ruusu

Tämä on tavallinen marketista ostettu ruusu, joka jäi talveksi kukkapenkkiin.  Selvisi talvesta peittelemättä ja kukkii nyt! Alunperin nuo kukan reunat olivat vähän enemmän punertavat.